Recepty,  Úvod

Šťavnatá jablková bábovka

Pre milovníkov niečoho sladkého tu mám recept na výbornú šťavnatú bábovku. Recept je jednoduchý, rýchly a nebudeme potrebovať ani váhu.

Budeme potrebovať:

  • 3-4 ks nastrúhaných jabĺk (podľa velkosti)
  • 2 hrnčeky polohrubej špaldovej múky (bielej)
  • 1/2 hrnčeka trstinového cukru
  • 1/2 hrnčeka oleja
  • 1/4 hrnčeka mlieka
  • 3 ks vajcia
  • 1 ČL škorica
  • 1 ks vanilínový cukor
  • 1 ks prášok do pečiva
  • kakao

Postup:

Jablká nastrúhame na hrubo. Preosejeme si múku a pridáme k nej prášok do pečiva, cukor (vanilínový + trstinový), škoricu, olej, mlieko a 3 žĺtky. Všetko spolu s jablkami dobre premiešame (nemixujeme).

Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh, ktorý opatrne primiešame k pripravenému cestu.

Cesto môžeme rozdeliť na 2 polovice a do jednej primiešať kakao.

k

Následne už len cesto lejeme do vymastenej bábovkovej formy vysypanou hrubou múkou.

Pečieme vo vopred vyhriatej rúre cca 45 – 50 minút pri teplote 180 – 190 °C.

Dobrú chuť!