
Šťavnatá jablková bábovka
Pre milovníkov niečoho sladkého tu mám recept na výbornú šťavnatú bábovku. Recept je jednoduchý, rýchly a nebudeme potrebovať ani váhu.
Budeme potrebovať:
- 3-4 ks nastrúhaných jabĺk (podľa velkosti)
- 2 hrnčeky polohrubej špaldovej múky (bielej)
- 1/2 hrnčeka trstinového cukru
- 1/2 hrnčeka oleja
- 1/4 hrnčeka mlieka
- 3 ks vajcia
- 1 ČL škorica
- 1 ks vanilínový cukor
- 1 ks prášok do pečiva
- kakao
Postup:
Jablká nastrúhame na hrubo. Preosejeme si múku a pridáme k nej prášok do pečiva, cukor (vanilínový + trstinový), škoricu, olej, mlieko a 3 žĺtky. Všetko spolu s jablkami dobre premiešame (nemixujeme).
Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh, ktorý opatrne primiešame k pripravenému cestu.
Cesto môžeme rozdeliť na 2 polovice a do jednej primiešať kakao.
k
Následne už len cesto lejeme do vymastenej bábovkovej formy vysypanou hrubou múkou.
Pečieme vo vopred vyhriatej rúre cca 45 – 50 minút pri teplote 180 – 190 °C.
Dobrú chuť!

