
Pečená omáčka k cestovinám
- Batátovo – paradajková omáčka
K príprave omáčky potrebujeme:
- väčší batát
- 2 ks cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 5 ks paradajky
- soľ, čierne korenie, kurkuma, bazalka
- olivový olej (1KL)
- vývar
Postup:
Zeleninu si nakrájame na menšie kúsky a dáme ju do zapekacej misky. Následne pridáme olivový olej a korenie. Všetko spolu premiešame. Nádobu prikryjeme alobalom a pečieme približne 30 minút na 200°C. Alobal dáme preč a dopekáme ďalších 15 minút.
Ak máme zeleninu upečenú, celý obsah zapekacej misky vložíme do mixéra a rozmixujeme ju do hladka. Ak je omáčka príliš hustá pridáme podľa potreby vývar.
Takto hotovú omáčku podávame napr. s celozrnými cestovinami.
Dobrú chuť.

