Recepty,  Úvod

Batátovo-mrkvová polievka s červenou šošovicou

Expresne rýchla a veľmi chutná polievka plná vitamínov a bielkovín.

Na jej prípravu budeme potrebovať:

• malá cibuľa

• 1 ks veľký batát

• 2 ks mrkva

• 2 PL červenej šošovice

• 1PL olivový olej

Na dochutenie: rozmarín, kurkuma, soľ, čierne korenie, petržlenová vňať

Postup:

Cibuľu pokrájame na kocky a orestujeme na olivovom oleji do sklovita. Pridáme na drobno nakrájanú mrkvu (môže byť aj postrúhaná – bude rýchlejšie uvarená) a necháme chvíľu restovať. Následne pridáme batát pokrájaný na kocky. Podlejeme vodou (ak pridáte vriacu vodu z rýchlovarnej kanvice bude polievka ešte skôr uvarená) a pridáme prepláchnutú červenú šošovicu. Prikryjeme hrniec a varíme do mäkka. Nakoniec všetko rozmixujeme ponorným mixérom.

Túto polievku majú v obľube aj deti nakoľko jej chuť je jemne sladká. Odporúčam podávať s krutónmi.

Dobrú chuť!

Leave a Reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *