
Batátovo-mrkvová polievka s červenou šošovicou
Expresne rýchla a veľmi chutná polievka plná vitamínov a bielkovín.
Na jej prípravu budeme potrebovať:
• malá cibuľa
• 1 ks veľký batát
• 2 ks mrkva
• 2 PL červenej šošovice
• 1PL olivový olej
Na dochutenie: rozmarín, kurkuma, soľ, čierne korenie, petržlenová vňať
Postup:
Cibuľu pokrájame na kocky a orestujeme na olivovom oleji do sklovita. Pridáme na drobno nakrájanú mrkvu (môže byť aj postrúhaná – bude rýchlejšie uvarená) a necháme chvíľu restovať. Následne pridáme batát pokrájaný na kocky. Podlejeme vodou (ak pridáte vriacu vodu z rýchlovarnej kanvice bude polievka ešte skôr uvarená) a pridáme prepláchnutú červenú šošovicu. Prikryjeme hrniec a varíme do mäkka. Nakoniec všetko rozmixujeme ponorným mixérom.
Túto polievku majú v obľube aj deti nakoľko jej chuť je jemne sladká. Odporúčam podávať s krutónmi.
Dobrú chuť!
