Recepty,  Úvod

Pečená omáčka k cestovinám

  • Batátovo – paradajková omáčka

K príprave omáčky potrebujeme:

  • väčší batát
  • 2 ks cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 5 ks paradajky
  • soľ, čierne korenie, kurkuma, bazalka
  • olivový olej (1KL)
  • vývar

Postup:

Zeleninu si nakrájame na menšie kúsky a dáme ju do zapekacej misky. Následne pridáme olivový olej a korenie. Všetko spolu premiešame. Nádobu prikryjeme alobalom a pečieme približne 30 minút na 200°C. Alobal dáme preč a dopekáme ďalších 15 minút.

Ak máme zeleninu upečenú, celý obsah zapekacej misky vložíme do mixéra a rozmixujeme ju do hladka. Ak je omáčka príliš hustá pridáme podľa potreby vývar.

Takto hotovú omáčku podávame napr. s celozrnými cestovinami.

Dobrú chuť.

Leave a Reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *